Alles over de Examens

De examens zullen onder leiding van officiële examinatoren van Reddingsbrigade Nederland wordt afgenomen.
Om deel te kunnen nemen de examen, dient de cursist minimaal 20 van de 30 lessen aanwezig te zijn.

De verdeling van de brevetten over beide avonden is afhankelijk van de groepsgroottes en de beschikbaarheid van examinatoren.
De definitieve indeling voor de examenavonden ontvangt u ruim voor de examendata van ons.
De examens van het eerste uur starten om 18:15 uur. Alle cursisten dienen uiterlijk om 18:10 uur gekleed in het bad aanwezig te zijn.
De examens van het tweede uur start om 19:00 uur. Alle cursisten dienen uiterlijk om 18:55 uur gekleed in het bad aanwezig te zijn.
Tenzij u dit te zijner tijd anders schriftelijk/per email wordt doorgegeven.

Het gebruik van chloorbrilletjes is op geen enkel examenonderdeel toegestaan.

Leden die aan de cursus voor het diploma Life Saver 2 of 3 deelnemen, dienen voor het examen in het bezit te zijn van een erkend EHBO diploma of een EM-bewijs van Reddingsbrigade Nederland.

Voor een EHBO diploma kan men contact opnemen met de plaatselijke EHBO vereniging, voor een EM-bewijs faciliteert onze brigade lessen (niet inbegrepen bij het cursusgeld). Voor kandidaten Life Saver 2 volstaat het diploma erkend EHBO diploma. Is men niet in het bezit van een van bovengenoemde diploma’s, dan kan niet aan het examen Zwemmend Redden worden deelgenomen.
Terugbetaling van het examengeld is niet mogelijk

Vind hier alle informatie over de zwemeisen

Examen Eisen

Als lid van de reddingsbrigade Wieden zijn er veel verschillende diploma’s en brevetten te halen. Hieronder volgen de exameneisen en omschrijving per brevet.

Junior Redder
Een Junior Redder kan zichzelf redden, is vrij in het water en kan verschillende hulp- en reddingsmiddelen gebruiken om een ander vanaf de waterkant te redden.
Klik hier voor de exameneisen

Zwemmend Redder
Een Zwemmend Redder kan een drenkeling redden door hem te zoeken, te benaderen en te vervoeren, eventueel met hulp- en reddingsmiddelen
Klik hier voor de exameneisen

Lifesaver
Lifesavers hebben op een sportieve manier hun zelfredzaamheid vergroot en beheersen de basisvaardigheden van zwemmend redden.
Zij kunnen zichzelf en anderen in een noodsituatie redden.
Klik hier voor de exameneisen

Lifeguard
Een Lifeguard is een professional. Dit is een officieel MBO erkend diploma, hiervoor zijn de exameneisen dus niet te benoemen.
Zie voor meer informatie pagina Lifeguard opleiding.
Klik hier voor de Lifeguard Opleiding