Werken als Lifeguard

Strandwacht

Na het behalen van de diploma's bij onze vereniging, is het een logische stap om als strandwacht te werken aan de Nederlandse kust.
Als je de leeftijd van 16/17 bereikt hebt en je hebt een geldig EHBO-diploma, dan kan je als strandwacht worden ingezet om toezicht te houden en hulp te verlenen in, op en langs het water.

Vanuit onze vereniging gaan de lifeguards al jaren richting West Zeeuws-Vlaanderen om daar de stranden tussen Cadzand en Breskens te bewaken. Uiteraard is het ook mogelijk om elders langs de kust als strandwacht te werken.

Proactief handelen

Toezicht houden

Als strandwacht ben jij het aanspreekpunt voor de strandgasten en geef jij voorlichting wanneer dat nodig is.

Daarnaast houd je toezicht op strandgasten, baders, zwemmers en (water)sporters. En verleen je eerste hulp.

Door proactief te handelen, voorkom je kleine en grote incidenten. Kinderen die hun ouders kwijt zijn, drijfmiddelen die de zee opdrijven of mensen die in nood zijn in het water zijn daar goeie voorbeelden van.
Dit kan je voorkomen door het plaatsen van borden met informatie, het hijsen van vlaggen, patrouille lopen langs de waterlijn en het informeren en waarschuwen van de strandgasten.

Professionele uitstraling

Herkenbaarheid

Als strandwacht ben je ook zeer herkenbaar voor de strandgasten. Het rood-gele outfit is internationaal bekend bij de meeste mensen. Deze kleuren zie je bijvoorbeeld ook terug komen in de vlaggen die op of rond de strandpost hangen.

Uiteraard vallen de oranje boten, waterscooters en strandvoertuigen ook goed op wanneer deze op het water varen of patrouille rijden op het strand.

Eerste hulp bij (water)ongevallen

Hulpverlening

Als het nodig is moet jij als strandwacht in actie komen bij kleine en grote (water) ongevallen en moet je eerste hulp verlenen.
Een van de eisen om als strandwacht aan het werk te gaan is dan ook dat je minimaal een EHBO-diploma moet hebben.